A külföldi működőtőke szerepe a Közép-Dunántúl átalakuló gazdaságában - Baráth, Gabriella; Molnár, Balázs; Szépvölgyi, Ákos (Tér és Társadalom, 2001)
A tanulmány a külföldi működőtőke befektetések nemzetközi és hazai trendjeinek áttekintésével, az új trendek regionális dimenzióinak bemutatásával értelmezi az új gazdasági szereplők telephely-választási stratégiáit, a Közép-dunántúli térségbe települt multinacionális vállalatok jövőbeni terveit, és két városi mintaterület, Székesfehérvár és Tatabánya példáján összegzi a különböző adottságú területek eltérő fejlődési pályáinak sajátosságait.