A tehetségtérképektől a tehetségföldrajzig - Győri, Ferenc (Tér és Társadalom, 2011)
A tanulmány a tehetségföldrajz elméleti és gyakorlati kérdésköréből merít egy magyarországi modellvizsgálat bemutatásán keresztül. Rávilágít arra, hogy a tehetség térbeliségének kutatása nem idegen a geográfia szellemétől, sőt abban hagyományai vannak. Bejárja az utat, mely az első tehetségtérképek elkészítésétől a tehetség térbeliségének modellezéséig vezetett. A kutatás céljára lexikonadatokból létrehozott adatbázis kialakításának módszertana mellett a tehetségháztartás települési és területi szintű eredményeiből közöl válogatást.