A közoktatás a humánerőforrás-fejlesztésben két régióban - Balázs, Éva (Tér és Társadalom, 2002)
Tanulmányában a szerző azt kívánja bemutatni, hogy az Észak-alföldi és a Nyugat-dunántúli régió – megyei, illetve regionális szintű – területfejlesztési koncepcióiban milyen jelentőséggel és tartalmakkal jelenik meg a humánerőforrás-fejlesztés. A tanulmány kitér arra is, hogy e dokumentumok a vizsgált témát illetően hogyan kapcsolódnak a térségek közoktatás-fejlesztési terveihez, azok célkitűzéseihez hogyan illeszkednek.